diever

In en rondom Diever


Diever staat op een gedeelde eerste plaats in de zoover top-10 mooiste dorpen en steden van Nederland én op nummer 1 in Drenthe.  

Uniek is deze plek, met volop ruimte voor vrijdenkers. Waar de stilte hoorbaar is en een verkwikkende energie waart. Een plek vol licht. Overdag alsook 's nachts onder de sterrenhemel.
Diever, landelijk bekend van reeds 70 jaar Shakespeare Spelen, telt zo'n 2.700 inwoners en is goed gevuld met restaurants, boetiekjes en speciaalzaken. De ondernemers zetten zich 200% in om u in de watten te leggen. 

 

Rondom Diever is er van alles te doen. De pluktuinen op 15 minuten fietsen zijn bij uitstek leuk voor kinderen. Dat geldt ook voor het Vlinderparadijs Papiliorama te Havelte en De Drentse Koe; hét speelparadijs van Drenthe. En niet alleen sterren maar ook bijzondere films kijk je in het Planetron Cinedome in Dwingeloo. Voor een dagje zwemmen in de open lucht raden we met stip het Blauwe Meer aan. 20 minuten fietsen en je bent er.

Kunst en Toneel

Kunst is er in Diever volop. Er zijn hier alsook in Dwingeloo boetiekjes en aansprekende galeries. Landelijk bekend zijn de Shakespeare spelen in Diever. Na 70 jaar Shakespeare voorstellingen in de zomer is zojuist het overdekte Globe-Theater geopend. Vanaf januari 2017 kun je nu ook 's winters naar het theater. Op loopafstand van Landhuis Noordes. 

Parken en Landerijen

Leef je uit te voet, per fiets of met paard in "Het Drents-Friese Wold" en "Het Dwingelderveld". Beide Nationale Parken zijn groots en afwisselend. Met bossen, zandverstuivingen, poelen en landerijen. Iets meer in Noordelijke richting ligt het het Blauwe Meer, een schitterend natuurzwemwater. In het bezoekerscentrum, op 3 minuten lopen van het landhuis, vind je allerlei informatie. Bijzonder geliefd zijn de avontuurlijke atb-routes alsook de vele paden die speciaal voor paard en wagen zijn ingericht.

Eten en drinken

Goed (wild) eten vind je op loopafstand in de restaurants en grand cafés. Brinkzicht, Dorpsrestaurant De Lange en Landhotel Diever bevelen we speciaal aan. IJs-liefhebbers: ijssalon Smaak in het dorp is onovertroffen! 

Dieverbrug is eveneens een goede stek voor lekker eten. Onze tip alhier: De Sluiswachter. Wat verderop in de omgeving vind je bijvoorbeeld ook theeschenkerijen en een pluktuin in het seizoen.

Buurtdorpen en Steden

In een straal van 20km vind je verder in Ansen, Uffelte, Dwingeloo en Havelte een aantal levendige buurtdorpen. Vooral de onverharde wegen hier naar toe zijn leuk. Mocht je zin hebben in de stad, pak dan de auto. De historische steden Assen en Meppel zijn de moeite waard. Meer dan 25 minuten rijden is het niet. 

Rust en vertier

We denken graag met je mee om je te ontzorgen en je verblijf een mooie invulling te geven. Er is hier zoveel mogelijk. 

Niets moet. Alles is hier om volop tot rust te komen en met elkaar te genieten. Daarnaast brengen we met plezier ook actieve ideeën in om er een sprankelend verblijf van te maken. 

 
volop ruimte op een unieke plek

 • subliem gelegen met vrij uitzicht aan de rand van Diever
 • groepsaccommodatie tot ruim 30 personen met:
  - riante woonkamer en keuken - heerlijke tuin
  - 9 ruime slaapkamers met royale boxspring bedden
  - 7 badkamers (3 baden én 7 douches) + sauna
 • voor rust én vertier
 • ruime parkeergelegenheid op het erf - prima bereikbaar per ov
 • grenzend aan Nationaal Park het Drents-Friese Wold
 • volop restaurants en boetiekjes nabij

Landhuis Noordes V.O.F.  

 Achterstraat 7

7981 AS Diever

 
landhuisnoordes@gmail.com